tisdag 13 maj 2008

Tyskungen - Camilla Läckberg

Patrik är pappaledig från jobbet som polis och Erika ska skriva sin nya bok. Ingekänninskomik i manligt/kvinnligt kontra föräldraledighet.
Erika har svårt att koncentrera sig efter att ha hittat ett nazistkors och en liten barnskjorta med torkat blod på bland sin döda mors saker på vinden. Lägligt nog finns det också dagböcker som återger hela historien.

Patrik kopplas in när en äldre man som är väl förtrogen med allt som har med 2:a VK att göra hittas död och det visar sig att det är samme man som Erika bett om hjälp att identifiera naxistkorset hon hittat. Mysteriet tätnar när det visar sig att Erikas mamma var god vän med den döde när de var ungdomar, men ingen vill tala om den tiden.

Tyskungen är, inte helt oväntat, det barn Erikas mor fick tillsammans med en man som flytt från Norge och som fick bo hos hennes föräldrar. Han påstod sig vara norsk motståndman, men var i själva verkat son till en tysk officer.
Bladvändare, men inte en av Läckbergs bästa.

Inga kommentarer:

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...