tisdag 13 maj 2008

Pojken i eken - Fredrik Ekelund

Malmöpolisen Hjalle och den nya praktikanten Monica utreder ett fall som först verkar vara ett hedersmord: en ung palestinsk flicka som genom sitt västerländska leverne har vanhedrat sin familj hittas brutalt mördad. Bland de misstänkta är kusiner och en/flera pojkvänner.

Under utredningens gång avslöjas att Hjalles familjesituation är ansträngd och han dras till nya kollegan Monica. Känslorna är besvarade och dessa två inleder ett förhållande i slutet av berättelsen.Polisen kan till slut lösa fallet när ett liknande mord inträffar. En man vid namn Håkan som träffar första offret där han jobbar som ordningsvakt och det andra offret på sitt gym.

Många trådar lämnas dock lösa och många delar utvecklas inte. Lättsmälta deckare går knappt läsa längre, utan behöver det där lilla extra, då de är mer psykologiska och ger ett inlägg i samhällsdebatten än att bara underhålla för stunden.Väldigt skånskt och kan på så sätt kännas mer aktuell: Malmö i förändring, Zlatan på uppåtgående, Öresundsbron och MIF som åker ur allsvenskan.

Inga kommentarer:

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...