måndag 9 juni 2014

Ingen skulle sakna dig - Michelle Gagnon

Noa vaknar upp på ett operationsbord i fruktansvärda smärtor och vet inte var hon är eller vad som har hänt. Personerna hon stöter på uppför sig inte som läkare och hennes instinkter säger henne att hon  måste fly. Som socialt utslagen och van vid fosterhemsplaceringar och ungdomsfängelse vet Noa mycket väl hur hon ska använda sin uppfinningsrikedom för att komma undan.

När hon väl har gömt sig skaffar hon sig en dator och internetuppkoppling. På så sätt kommer hon i kontakt med det nätverk av hackare som hon tillhör och där finns Peter. Peter kommer från en välbärgad familj, men hans stora hemlighet är nätverket /ALLIANCE/, en samlingsplats för hacktivister i vilken Noa ingår. De inser snart att de har mer gemensamt än de någonsin kunde tro och snart ligger deras öden i den andres händer.

Noa är lite som Lisbeth Salander, men med mer känslor och mindre punk. Hon fungerar alldeles utmärkt medan Peter blir lite grann av den där killen som mest graderar alla tjejer han stöter på och som sedan själv blir stött när han inte får det gensvar han hoppats på. Det här är en bok med en full-rulle-action, vilket gör att sidorna flyger förbi.

Ingen skulle sakna dig är titeln och anspelar på de människor som är osynliga i samhället och romanen diskuterar också naturvetenskapens etiska gråzoner. En läsvärd och spännande bok som passar många läsare!

Inga kommentarer:

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...