tisdag 18 maj 2010

Nattens begär - Sherrilyn Kenyon

Det här var... nytt för mig. Minst sagt. Nattens begär av Sherrilyn Kenyon är en blandning mellan romantik á la Harlequin och en renodlad vampyrroman. Romantik och romantik, förresten. Hela romanen osar passion och heta känslor och när huvudkaraktärerna Amanda och Kyrian väl har träffats är deras kroppar klistrade vid varandra på var och varannan sida. Ingen bok för den pryde, med andra ord.

Här blandas grekiska myter och karaktärer med berättelser om Mörkrets Jägare och det här är första romanen i en serie om dessa varelser. Amanda är kvinnan som försöker leva ett så normalt och trist liv som möjligt. Hon är revisor (bara en sådan markering) och träffar tråkiga män att bilda en tråkig, normal familj med. När hon träffar den farlige och spännande Kyrian väcks en ny sida av henne till liv och hon blommar ut till en stridslysten och passionerad varelse med egna övernaturliga förmågor.

Kyrian å sin sida är svårt sargad av sitt tvåtusenåriga liv och har blivit svårt sviken i kärlek. Han kämpar mot lusten att ge efter för sina känslor för Amanda och vill inte öppna sitt hjärta för någon kvinna igen. Han har förlorat sin själ när han blev en Mörkrets Jägare och kan bara få tillbaka den om någon osjälviskt älskar honom.

Jag har sagt det förr: det är renässans för romantiken och här finns alla ingredienser för att tilltala en romantiker - sex, våld och spänning. Oh la la.

Bild och bok från Pocketförlaget.

2 kommentarer:

Frida sa...

Låter som en perfekt bok för mig som har en förkärlek för vampyrböcker OCH Harlequinare med andra ord.

Unknown sa...

Det är en av mina favoritböcker. Alla vampyrälskare borde läsa den. Den är fantastisk och romantisk och ja, ALLT!! <3 :)

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...