måndag 10 maj 2010

The Scarecrow - Michael Connelly

Michael Connelly är säregen som författare. Man kan tycka att det han skriver inte är så annorlunda i jämförelse med andra författare inom samma genre; en ensamstående medelålders man upptäcker att en misstänkt är oskyldig samt finner samband mellan mordfall som FBI har missat. Det låter bekant, det är bekant - men han gör det riktigt nytt och spännande. Connelly har ett språk som främsta vapen när han i roman efter roman lägger upp handlingen på ungefär samma sätt, oavsett om det handlar om Harry Bosch eller som i det här fallet om journalisten Jack McAvoy. Det är spännande och faktiskt riktigt bra.

I den här romanen är Internet den centrala frågan. Hur mycket lägger vi ut på nätet som avslöjar för mycket om oss själva? Vad vet vi om hur Ip-nummer lagras, spåras och används? Hur blottade blir vi om våra personliga uppgifter hamnar i fel händer? Det är intressant och tankeväckande - och lite skrämmande.

Inga kommentarer:

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...