lördag 12 augusti 2017

Det lilla bageriet på strandpromenaden - Jenny Colgan

Sommarens andra Jenny Colgan. Man måste bara älska omslagen, för de berättar en liten historia i sig och sammanfattar på ett bra sätt vad det är du håller i händerna.

Här får vi möta Polly som flyttar till en liten fiskeby efter att pojkvännen har lämnat henne, efter att deras företag har gått omkull och efter att deras lägenhet måste säljas. Den lilla byn är under hälften av dygnet förbundet med fastlandet medan den under resten av timmarna förvandlas till en liten ö. Detta innebär slitningar, för invånarna måste bestämma sig för om de vill fortsätta leva och verka som de alltid har gjort - eller om det är dags för att förändras. I och med att Polly kommer dit och gör det enda hon kan göra - baka bröd - så förändrar hon en hel del, mycket till brödbagaren Mrs Mances förtret. Bästa vännen Kerensa ifrågasätter hennes val, medan den hårt arbetande fiskaren Tarney och den hemlighetsfulle biodlaren Huck gör vistelsen värd ansträngningen.

Det är brittiskt roligt, småputtrigt, sorgligt och galet men samtidigt härligt med små saltstänk av livets svärta - och väl värt att läsa.

Bild lånad från förlagets hemsida.

Inga kommentarer:

Grunden Bois - Här är alla vinnare

Snacka om att det här är en motpol till det mesta vi läser om i världen idag. Vi måste lyfta de här viktiga, självklara värdena att alla...