lördag 20 april 2013

Fallet - Michael Connelly

Ny roman av Michael Connelly, detta författargeni inom sin genre. Jag har gett upp många andra kriminalförfattare, men Connelly har en ohotad plats i min läsekalender så länge han levererar så här bra.

I Fallet presenteras egentligen ingenting nytt. Harry Bosch är sitt vanliga jag: en hängiven polis med utmätt tid inom polisstyrkan som kör sitt eget race trots att han har en duktig partner vid sin sida. Hemmavid väntar femtonåriga dottern som tar hans inställning till jobbet med ro. Hon visar snarare intresse för hans arbete och kan till och med bidra med en eller annan iakttagelse som sedan visar sig stämma.

Omslaget liknar minst sju andra böcker av samma författare. Innehållet är sig riktigt likt också. Det är välskrivet. Trots att Harry B tenderar att bli en alltför schablonmässig figur, så engagerar han fortfarande mig och mitt intresse, så jag följer honom gärna några bladvändare till om böckerna fortsätter hålla så här bra kvalitet.

Inga kommentarer:

Grunden Bois - Här är alla vinnare

Snacka om att det här är en motpol till det mesta vi läser om i världen idag. Vi måste lyfta de här viktiga, självklara värdena att alla...