måndag 17 februari 2014

Fablehaven del 2: Aftonstjärnans hämnd - Brandon Mull

Lästips för barn i åldrarna 9-12, men det är lika spännande för en som är 35 år gammal. Aftonstjärnans hämnd är den andra delen i bokserien om Fablehaven, skriven av Brandon Mull. Jag - eller min man - läser högt för nioåringen varje kväll och vi nästan tävlar om att vara den som läser. Så spännande är det.

Första delen, Den förbjudna skogen, har jag skrivit om här och det är i den boken läsaren får lära känna syskonen Seth och Kendra som under en sommar hos sin farfar kommer till insikt om att deras farfar är föreståndare för ett reservat för magiska varelser.

I Aftonstjärnans hämnd har det gått nästan ett läsår sedan Seth och Kendra lämnade Fablehaven. När de väl återvänder gör de detta hals över huvud, eftersom Aftonstjärnans sällskap jagar dem. Oväntade hjälpare är några nya karaktärer: Vanessa, Tanu och Coulter.

Det blir oerhört spännande när det visar sig att det är svårt att avgöra vem som är vän och vem som är fiende. När fienden infiltrerar Fablehaven och andra hjälpare jagar bort ett hot - vad är det då som säger att de nya hjälparna inte är nya fiender?

Den mytiska inramningen finns kvar och syskonparet mognar ikapp med sina uppdrag och jag tycker att det är oerhört bra. Här finns älvorna, satyrerna, golemen, nissarna, trolldrycksmästare och specialister på magiska djur. Sonen tycker att det är ungefär hur spännande som helst och jag försöker jaga bort maken så att jag får äran att kvällsläsa.

Nu är vi inne på del tre, I skuggornas makt. 

Utgiven av Rabén & Sjögren.

Inga kommentarer:

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...