tisdag 30 augusti 2011

Mitt perfekta liv - som sockervadd, fast inte den kletiga sorten

Vissa böcker är som sockervadd för lässjälen. Den här boken är absolut sockervadd, men inte av den kletiga sorten.

Macy är ihop med världens tråkigaste pojkvän. Han är supersmart, jobbar på skolbiblioteket och är mentalt tjugo år äldre än sin fysiska uppenbarelse. Macys liv är inordnat efter konstens alla regler för att uppfylla de krav på ordning och perfektion både hon och andra i hennes närhet förväntar sig av Macy. Efter faderns död ett och ett halvt år tidigare är Macys behov av ordning så överhängande att pojkvännen blir hennes räddning. När han, via e-post, meddelar att han vill att de tar en paus i förhållandet tappar Macy fotfästet. När ramarna runt omkring henne faller öppnas dörrarna för ytterligare förändring och kaoset, ett godartat sådant, drabbar henne när hon möter människorna som jobbar för Wish catering.

Där finns den godhjärtade Delia, höggravid och oorganiserad, som har med sig fyra ungdomar, den ena mer själafri än den andra. Man älskar dem från första gången de omnämns och man förstår att det här är precis vad Macy behöver. Magpirret kommer när Wes presenteras och det fåniga måbra-leendet kommer när man som läsare inser det som huvudpersonen inte ännu förstått.

Det här är skön läsning för boksjälar som behöver boklig sockervadd. Vill man läsa mer av Sarah Dessen är den här boken också en riktig pärla.

Boken är utgiven av Rabén och Sjögren.

Inga kommentarer:

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...