måndag 3 januari 2011

Bree Tanners andra liv - Stephenie Meyer

Här presenteras en spin off till Twilightsagan; en kort berättelse om Bree Tanner, en av de massproducerade vampyrer som framställts i syfte att gå ut i krig mot den klan vi tidigare läst om i Stephenie Meyers böcker om Bella och Edward. Jag kom inte ens ihåg att det fanns någon med namnet Bree Tanner, inte heller kunde jag minnas hur det gick för henne.

Det är knappt jag kan svara på de frågorna nu heller. Det här är en mycket kort, snarare en novell än en roman, bagatell som inte gör speciellt stort intryck.

Ändå roar den här författarinnan mig. Det är rätt roligt skrivet emellanåt. Hennes språk är träffsäkert och hon formulerar sig med en skön underton av humor. Om inte annat är hon värd att läsa för den sakens skull.

1 kommentar:

Frida sa...

Håller med dig om att det är mer en novell. Dock håller jag inte med om att den är en bagatell. För jag, och fjortonåringen i mig, så kompletterar den huvudhistorian som rör sig kring Bella och Edward. Den klargör det man bara misstänker när det gäller Volturis motiv och dessutom ger den en mindre romantiserad bild av vampyrer. (Hör på mig, jag låter som jag blivit galen-pratar som vampyrer finns...).

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...