tisdag 28 juli 2009

The brass verdict - Michael Connelly

Jag läste The Brass verdict av favoritdeckarförfattaren Michael Connelly. Det är bara det att här är det en rättegångsthriller, men bra och spännande är det i alla fall.

Mickey Haller är advokaten man lärt känna i The Lincoln Lawyer och här är han tillbaka efter tiden som sjukskriven sedan skjutningen han råkade ut för i förra boken. Det blir inte vilken come back som helst, utan han ärver en hel firma när en bekant advokatvän blir mördad. Som om det inte räckte svävar han nu själv i fara samtidigt som han måste genomföra århundradets rättegång då en stor filmmogul står åtalad för dubbelmord.

Connelly verkar ha haft lite roligt när han skrev den här boken, för den är uppfriskande i sitt innehåll om man jämför med de senaste romanerna han gett ut. Det är nya grepp, nya vändningar, smarta korsanden av handlingar och oväntade skurkar och hjältar. Bosch, den figur som annars är mest känd från Connellys romanproduktion, har en biroll här när han utreder mordet på Hallers företrädare. OBS! Spoilervarning! Det avslöjas också att Haller och Bosch är halvsyskon - en tråd som känns mycket lös i sammanhanget och jag undrar varför i hela fridens dagar han lade in den vinkeln. Kanske kommer nästa roman att utveckla denna relation?

Sommarläsningen blir inte mer optimal än så här, men jag känner att jag blir mycket tröttare i huvudet av att läsa på engelska än när jag läser på modersmålet.

3 kommentarer:

Annika sa...

Jag älskar Michael Connellys böcker och jag tror att jag har läst alla, förutom kanske den här. Vad heter den på svenska?

M sa...

Hej! Den är inte översatt ännu, men den kommer under 2010. Om du tycker om hans tidigare böcker känns nog den här som ett tämligen säkert kort.

Annika sa...

Jag tänkte nästan att det sklle vara så eftersom jag har läst väldigt många böcker av Michael Connelly, men den här handlingen kände jag inte igen.

Härligt, då har jag ytterligare en bok att se fram emot.

/ Annika

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...