tisdag 27 november 2018

Grunden Bois - Här är alla vinnare


Snacka om att det här är en motpol till det mesta vi läser om i världen idag. Vi måste lyfta de här viktiga, självklara värdena att alla räknas - dessutom i en tid när det är svårt att ens få människor att engagera sig ideellt - vilket i sin tur ofta krävs just för att föreningslivet ska fungera överhuvudtaget. Alla skjutsningar, hämtningar, fikalotterier, ullmaxförsäljningar och matcher i regn.

Filosofin som presenteras i den här boken är något som många andra har försökt ha som slagord tidigare: Alla ska med. Det alla andra kan göra för att verkligen förstå hur de orden kan bli verklighet är att följa grundvalarna i Grunden Bois. Om man låter alla vara med så kommer alla med. Så enkelt är det - så varför är det samtidigt också så svårt? 

I den här boken beskrivs människor som folk är mest: utifrån envishet, de som har visioner, de tävlingsinriktade, de som behöver peppning, de som peppar, de som vill provsnusa, de som dömer bort alla mål, ledamöter, tränare, spelare, målgörare, kassörer, de som fastnar med tummar i bowlingklot och de som sjunger i kör. Alla gör vad de kan, bara med olika förutsättningar - men alla är med. 

Det är härligt, humoristiskt och så beundransvärt med allt engagemang och alla eldsjälar som gör den här världen så mycket vackrare! #hoiförlag #grundenbois #härärallavinnare

Bild och bok från Hoi

Inga kommentarer:

Här händer inte mycket vill jag lova...

Det här med bloggande... Jag fattade inte vad det var, när det begav sig. Jag skyller på amningshjärna (inte för att jag hade någon, för hjä...